fredag 25 maj 2012

Söndagsöppet denna HELG! Glad Fredag på ER!

Fin fredag på er ALLA GLADA!
idag anländer under förmiddagen en härlig leverans böcker!
igår anlände snygga sjalar och andra godingar"
bara ett fåtal av varje!
häng på låset 
Glöm nu inte att det är sista söndagen i månaden så vi har söndagsöppet 12-15


Loppisliv och Lemonad
En bok full av idéer om hur man kan ta till vara på saker som andra inte vill ha och göra något fint och användbart av det.

ÄNTLIGEN på Svenska och helt MAGISKT!
Det bästa från Magnolia Bakery, New York. Nu äntligen på svenska! Vårens snyggaste kokbok innehåller 145 ljuvliga recept från New Yorks populäraste konditori.
Här kan du besöka Magnolia bakerys blogg för massor med inspiration.


I "Med kärlek till choklad" möter du pralintillverkning av högsta klass. Här får du ta del av hemligheterna bakom Kanolds chokladparadtårta men även lära dig hur du gör ditt eget juvelskrin, helt i choklad. Chocolatier Jeanna Kanold bjuder på ett trettiotal av sina godaste och mest privata chokladrecept i form av bakverk, tårtor och praliner.

Morsdag på söndag 
så idag bjuder vi på ett magiskt tårtrecept här på bloggen! 
bild och recept från Le parfait

Citrontårta
Tårtbottnar
2 ägg
2 dl socker
1 1/2 dl mjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljpulver eller 1 tsk vaniljsocker
1 tsk mald kardemumma
1 dl hett vatten
Fluffig frosting
3 äggvitor
1 2/3 dl socker
1 nypa salt
2/3 dl vatten
1 tsk vaniljsocker
Fyllning
1 burk, 300 g lemon curd

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smörj och bröa en sockerkaksform, 1 1/2 liter.
3. Vispa ägg och socker poröst.
4. Blanda mjöl, potatismjöl, bakpulver, vanilj och kardemumma.
5. Rör försiktigt ner mjölblandningen i äggsmeten och tillsätt det heta vattnet.
6. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Låt svalna.
Fluffig frosting
1. Blanda samtliga ingredienser i en värmetålig skål.
2. Sjud upp vatten i en kastrull, sätt skålen över den och vispa tills allt socker lösts upp (2-3 minuter).
3. Tag av skålen från värmen och häll blandnigen i en större skål. Vispa med elvisp tills smeten blivit glansig och toppig.
4. Blanda i vaniljsocker.
5. Skär tårtbottnen i tre delar. Lägg den undre bottnen på ett tårtfat.
Fördela lemoncurd och ett par matskedar frosting mellan varje bottnen och lägg ihop tårtan.
Täck hela tårtan med resten av frostingen.

Fin FREDAG på er 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar